Jongeren
coaching

12 – 17 jaar

Studenten
coaching

18 – 23 jaar

Ouder- en
volwassenen
coaching

Ik Leer Leren Training

Naast individuele coaching  kan je kind vanaf 11 jaar ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training.

Jongeren
coaching

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei

Je kind zit niet lekker in z’n vel. Het kan last hebben van stress, angsten, depressieve gevoelens, onzekerheid, motivatieproblemen of het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. En dat is niet fijn! 


Herken je dit?:

 

> Je wilt je kind dolgraag helpen, maar je weet niet goed hoe. 

> Je voelt dat zoals het nu gaat, het niet langer meer kan. 

> Jullie hebben al vanalles geprobeerd en er is nog niet voldoende verbetering merkbaar. 

> Je wilt dat je kind zich nu gelukkig voelt, maar ook dat het later terugkijkt op een gelukkige jeugd.

Wat levert het jouw kind op?

Ik benader je kind met positieve aandacht, een echt luisterend oor, verbinding, humor en een persoonlijke aanpak. Ik doe bewust niet aan protocollaire behandelplannen, ik bied hulp op maat. Iedere puber is anders, dus een standaard aanpak werkt niet. 

 

We veranderen en doorbreken negatieve patronen en emoties. 

Hierdoor vindt blijvend positieve verandering plaats in gedrag, emoties en omgaan met moeilijke situaties. Je kind ervaart minder of geen stress, angst of andere belemmerende emoties.

De kracht van mijn werkwijze is dat deze geheel gericht is op de binnenwereld en belevingswereld van jouw kind. Daardoor voelt het voor je kind altijd kloppend en zijn de veranderingen blijvend!

Er is zoveel veranderd bij ons in huis sinds onze dochter bij jou is geweest! Ze is vrolijk en staat veel sterker in haar schoenen.

– moeder van een meisje van 13

Jongvolwassenen
coaching

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Je bent net begonnen met studeren of je studeert al een tijdje. De periode waar je in zit is niet altijd even makkelijk! Er wordt veel van je verwacht en je hoort opeens in de fase tussen puber en volwassen zijn. Welke plek neem je daarin eigenlijk? En past die wel echt bij jou?


Allerlei levensvragen kunnen bij je opkomen die je wiebelig maken.

Hierdoor kan je stress, twijfels, onzekerheid, instabilitei, depressieve gevoelens of angst ervaren.

 

> Je wilt deze fase graag ontspannen door, maar je weet niet goed hoe. 

> Je voelt dat zoals het nu gaat, het niet langer meer kan. 

> Je hebt al vanalles geprobeerd en er is nog niet voldoende verbetering merkbaar. 

> Je wilt je gelukkig voelen, en later terugkijken op een gelukkige studententijd.

Wat gaan we doen in het coachingstraject?

Ik benader jou met positieve aandacht, een echt luisterend oor, verbinding, humor en een persoonlijke aanpak. Ik doe bewust niet aan protocollaire behandelplannen, ik bied hulp op maat. Ieder mens is anders, dus een standaard aanpak werkt niet. 

Jij hebt dus een grote rol in de invulling van de sessies.

 

We veranderen en doorbreken negatieve patronen en emoties. 

Hierdoor vindt blijvend positieve verandering plaats in gedrag, emoties en omgaan met moeilijke situaties. Je ervaart minder of geen stress, angst of andere belemmerende emoties meer.

De kracht van mijn werkwijze is dat deze geheel gericht is op jouw binnenwereld en belevingswereld. Daardoor voelt het voor jou altijd kloppend en zijn de veranderingen blijvend!

 

En…speciaal voor jou heb ik een traject met aangepaste tarieven. Het leven als student is al duur genoeg en geld moet geen drempel zijn om om hulp te vragen!

Ik heb hem al maanden niet meer boos gezien, hij volgt zijn school, interesseert zich voor andere dingen en hij is vrolijk. Nogmaals dankjewel voor alles!

– moeder van een jongen van 16

Ouder/volwassenen
coaching

Luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft.

Doe je ontzettend je best en heb je tegelijkertijd het gevoel dat het anders kan of moet? Wil je de beste versie van jezelf zijn in je ouderschap?

 

Als je kinderen krijgt, zit daar geen gebruiksaanwijzing bij. Je krijgt te maken met het gedrag en de gevoelens van je kind en je wordt geconfronteerd met wat dat bij jou oproept. 

Kinderen spiegelen in hun gedrag wat er in hun ouders leeft. Daarmee zijn kinderen de meest doeltreffende (maar niet altijd de makkelijkste!) spiegel die je maar voorgehouden kunt krijgen. 

Onderliggende gevoelens

Het gedrag van kinderen is altijd een uiting van onderliggende behoeften en emoties, zowel die van jou als van hen. Als ouders nemen we alle imprints uit onze eigen jeugd mee die op de achtergrond altijd meedraaien in hoe we reageren op situaties in het NU. 

Ook uitdagingen die jij in je leven bent tegengekomen, kunnen onbewust een grotere rol spelen in de binnenwereld van je kind dan je misschien denkt.

 

 Ik ontdek samen met jou wat het gedrag van je kind jou vertelt. Doordat je inzicht krijgt in wat je kind bedoelt te zeggen met zijn gedrag, kan je er blijvend anders mee omgaan. 

Wanneer je dit inzicht hebt, kan je oplossen wat nodig is, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind. Je kind lift hierop mee. Blijvend!

 

Ook als je als ouder of volwassene voelt dat je stappen wilt maken die niet in directe relatie staan met je kind, kan ik je helpen en ben je van harte welkom.

Doordat ik mijn eigen issues heb aangepakt, staat mijn dochter veel steviger in het leven. Bijzonder hoe snel dat kan veranderen!

– moeder van een meisje van 16

Ik Leer Leren
Training

Ik Leer Leren is een training voor kinderen vanaf groep 8 die vastlopen in hun schooltaken en leerwerk. Ik Leer Leren is geen huiswerkbegeleiding en ook geen verzameling tips of trucjes, maar een methode die uitgaat van al aanwezige kwaliteiten. Kinderen ontdekken zélf wat werkt en hoe ze hun leerwerk optimaal kunnen plannen en uitvoeren.
Met de Ik Leer Leren training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten.
Het programma is geschikt voor:

Kinderen in de bovenbouw van de basisschool

Hoogbegaafde kinderen

Brugklassers

Jongeren in het MBO en HBO

Kinderen in het voortgezet onderwijs die plotseling merken dat het leren niet meer gaat zoals voorheen

Voor meer informatie kun je ook kijken op de landelijke website van de training. Klik hiervoor de button ‘Bekijk website’.