En nu is het tijd dat je puber ontspant en lekker in zijn vel zit! 

Ken je dit? Je kind:

  • hangt vaker op de bank dan vroeger
  • denkt dat geld aan de bomen groeit
  • verwacht een 5-sterrenbehandeling thuis
  • chillt met vrienden en je vraagt je af wat ze nou precies doen
  • maakt botte opmerkingen
  • denkt dat alles om hem draait

Opeens is je kind een puber. Hij baant zich een weg door alle veranderingen in zijn brein en lichaam en wil echt wel voldoen aan alle verwachtingen die er gesteld worden: thuis, op school en van vrienden. En dan is hij ook nog autonoom aan het worden: zo zelfstandig mogelijk is het motto. Dat is nogal wat, en soms lukken al deze dingen niet allemaal even goed. 

Jij als ouder zet alle zeilen bij om je aan te passen aan deze leeftijdsfase: je toont interesse, stelt grenzen, probeert te begrijpen waar je kind mee bezig is en wat in hem leeft. Maar plotseling voel je dat het niet meer zo makkelijk gaat als voorheen. Je kind verandert: hij wordt zelfstandiger en begint een eigen leven te leiden. Je ziet misschien dat hij ergens mee zit en dat het niet lekker loopt. Maar je hebt er geen grip op. Je wil je kind dolgraag helpen, maar je weet niet goed meer hoe. Het kan je onzeker, machteloos en verdrietig maken. Soms trek je de botte opmerkingen en houding van je kind niet meer. Je voelt je misschien tekortschieten als ouder, terwijl je al zoveel hebt geprobeerd. Kortom: dit wil je anders.

Je wil je kind gelukkig zien, met stralende ogen. Dat hij zoveel mogelijk dagen ontspannen opstaat en de dag ook zo doorkomt. Dat hij af en toe nog even uit zichzelf komt knuffelen en met je praat als hij ergens mee zit. Je wilt weten wat je kan doen om er voor je kind te zijn en waar zijn zorgen vandaan komen. Zodat je je kind kan helpen waar hij je maar nodig heeft. Dat jullie samen oplossingen kunnen vinden voor welk probleem dan ook. Dat je de grip weer terugkrijgt en dat je kind lekker en sterk in zijn vel zit. En dat jij weer vertrouwen hebt in jezelf als ouder. Want jij bent van onmisbare waarde in het leven van je (pre)puber!

Wat is het resultaat van het coachingstraject?

Als jullie met mij aan de slag gaan, zorg ik ervoor dat je kind met moeilijke gevoelens en situaties weet om te gaan. Dat zijn ogen weer gaan stralen en de levenslust te zien is. Dat hij een drive voelt om het beste uit zichzelf te halen. Dat hij keuzes maakt die goed zijn voor hem. 
Tijdens het coachingstraject wordt je kind zich bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens en gedachten. Ook gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten. Denk aan: zelfvertrouwen, communicatie, ontspanning, sociale vaardigheden, weerbaarheid, eigen keuzes maken en omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding), angsten, boosheid en andere emoties. Je kind heeft na het traject meer zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld, heeft veerkracht en is in evenwicht. Dat is toch goud waard?

Ik zorg er ook voor dat jij als ouder je kind beter begrijpt en dat je weet hoe jet het beste kan samenwerken met je kind. De sfeer in huis zal direct verbeteren en er is meer ontspanning voor iedereen in het gezin. Voor meer informatie over ouder-en opvoedcoaching, klik hier.

 

Wil je binnen nu en een paar maanden een blij kind? Plan dan vandaag nog een gratis inzichtsessie via Skype of telefoon en ontvang meteen waardevolle tips! 

Ja, ik wil een gratis inzichtsessie!

Of boek meteen een traject zodat je zeker weet dat ik je kind en jou binnen heel korte tijd kan helpen! 

.Je kind kan ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training. In 5 bijeenkomsten leert je kind zijn eigen leerstijl, en krijgt massa’s tips hoe hij deze kan gebruiken bij het leren en maken van huiswerk. Ook omgaan met faalangst, concentratie, motivatie, plannen en organiseren komen uitgebreid aan bod. Na deze training is je kind voor de rest van zijn school- en studietijd verzekerd van succes!