Ik ben Anne van Wageningen (1981), coach voor kinderen, jongeren en (bonus-) ouders en moeder van drie kinderen. 

Als kind en puber voelde ik me vaak anders dan leeftijdgenootjes. Ik voelde dingen die anderen niet voelden, ik beleefde veel intens en emotioneel, was snel overprikkeld en piekerde veel. Ik voelde tussen de regels door, ik zag alles om me heen en ik zocht diepe verbindingen in (vriendschap)relaties. Ook voelde ik aan wat andere mensen van mij verwachtten zonder dat zij dat uitspraken en voelde ik feilloos aan wat de sfeer was en hoe iemand anders zich voelde. Tegelijkertijd wist ik goed wat ik wilde en kon ik niet tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid.

Dit zijn enkele eigenschappen van mijn persoonlijkheid als extravert hooggevoelig. Na een mooi proces van het (her)ontdekken van mezelf, zet ik mijn gevoeligheid in als kracht. Door die gevoeligheid heb ik snel door wat er nodig is om jou of je kind te kunnen helpen. Met veel humor, op laagdrempelige en tegelijkertijd diepgaande wijze help ik jullie grip te krijgen op je probleem. Door deze effectieve werkwijze kunnen jullie oplossen en versterken wat nodig is.

Werk en opleidingen

Mijn professionele ervaring met kinderen en jongeren is in 1999 gestart tijdens mijn HBO-opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik heb vanaf die tijd als jeugdzorgprofessional in verschillende gebieden van de jeugdhulpverlening gewerkt.

Daarna heb ik 7 jaar als docent en leermeester in het voortgezet onderwijs voor de klas gestaan. In de tussentijd heb ik aanvullende opleidingen gedaan, zoals Ouder- en kindcoach, Ik Leer Leren, Rots en Water, EFT, speltherapie en individuele opstellingen. Ik vind het heel belangrijk (en erg leuk) om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik regelmatig cursussen en opleidingen.

BIJ ANNE Coaching

Ik ben dolblij met de werkervaring die ik al op had gedaan toen ik mijn praktijk begon. Het is echt een meerwaarde voor mijn werk als kindercoach. In de jeugdhulpverlening heb ik echter veel kinderen en ouders zien verdwalen. Voor velen was het niet de juiste vorm van hulp en bovendien waren er wachtlijsten. Dat moet anders, vond ik. Tijdens mijn laatste baan als leermeester in het onderwijs, merkte ik dat in het coachen van kinderen mijn grootste talent lag. Toen heb ik besloten mijn eigen coachingspraktijk te gaan beginnen. Ik merkte dat er veel behoefte was ontstaan aan een laagdrempelige en oplossingsgerichte vorm van hulp voor kinderen. Dat is precies wat ik bied in mijn praktijk. Mijn werkwijze stem ik af op elk uniek kind, want elk kind heeft een andere benadering nodig. Oplossingsgerichte coaching op maat, kijkend naar de kwaliteiten en vaardigheden van je kind. Deze versterken we en dat geeft in korte tijd prachtige resultaten: meer zelfvertrouwen en zelfinzicht en vermindering van o.a. angst, boosheid en negatieve gedachten. Je kind straalt weer!

Neem vrijblijvend contact met mij op!