Als ouder wil je je (hoog)gevoelige kind het liefst ontspannen en gelukkig zien. Voor jouw hooggevoelige kind kan de wereld en het contact met anderen overweldigend zijn. Je kind kan moeilijk onderscheid maken tussen zijn eigen gevoelens en die van anderen. Hij is snel overprikkeld of zoekt juist actief prikkels op om vervolgens in te storten. Je kind denkt diep en ver na over verschillende dingen.
Ook heeft hij een groot inlevingsvermogen en daardoor kan het soms lastig zijn om bij zichzelf te blijven. Hier beginnen meestal de moeilijkheden. Als ik met je kind ga werken, zorg ik ervoor dat hij zijn brein en lichaam goed leert kennen en dat hij begrijpt wat het inhoudt om hooggevoelig te zijn. En vooral: hoeveel geweldige talenten hij daardoor heeft en hoe hij deze kan gebruiken.

Wat bereikt je kind nog meer met kindercoaching?

Tijdens het coachingstraject wordt je kind zich bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens, gedachten en de samenwerking van het brein met het lichaam en andersom. Ook gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten. Denk aan: zelfvertrouwen, communicatie, ontspanning, sociale vaardigheden, weerbaarheid, eigen keuzes maken en omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding), angsten, boosheid en andere emoties. Je kind heeft na het traject meer zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld en is in evenwicht.

Kinderen leren door te ervaren

Kinderen leren het meest door zelf te ervaren. Ik werk daarom met korte gesprekken en veel oefeningen. Denk aan: ontspanningsoefeningen, visualisaties en (creatieve) spelvormen. Ik werk ook met Emotional Freedom Techniques (EFT), reflexintegratie en andere lichaamsgerichte oefeningen om het kinderbrein naar ontspanning, focus en aandacht te brengen.

Kinderen zijn heel goed in staat om, soms met de juiste sturing, zelf tot oplossingen te komen!

 

Kijk hier voor de trajecten om zo snel en effectief mogelijk een blij kind in huis te hebben!

Coachingssessies vinden plaats in mijn praktijk of bij jullie thuis. In overleg met de school van je kind kan ik een coachingssessie ook op school plannen.

Ja, ik wil mijn kind helpen!

Je kind kan vanaf 11 jaar ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training en de training Weerbaar communiceren voor pubers!