Als ouder wil je je kind het liefst ontspannen en gelukkig zien. Soms zitten kinderen (even) niet lekker in hun vel. Dit kan door recente omstandigheden ontstaan, maar het kan ook zijn dat je kind al langere tijd niet goed in zijn vel zit. Dit wil je natuurlijk liever anders zien!

Wat bereikt je kind met kindercoaching?

Tijdens het coachingstraject wordt je kind zich bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens en gedachten. Ook gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten. Denk aan: zelfvertrouwen, communicatie, ontspanning, sociale vaardigheden, weerbaarheid, eigen keuzes maken en omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding), angsten, boosheid en andere emoties. Je kind heeft na het traject meer zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld en is in evenwicht.

Kinderen leren door te ervaren

Kinderen leren het meest door zelf te ervaren. Ik werk daarom met korte gesprekken en veel oefeningen. Denk aan: ontspanningsoefeningen, visualisaties en (creatieve) spelvormen. Ik werk ook met Emotional Freedom Techniques (EFT).

Kinderen zijn heel goed in staat om, soms met de juiste sturing, zelf tot oplossingen te komen!

 

Kijk hier voor de trajecten om zo snel en effectief mogelijk een blij kind in huis te hebben!

Coachingssessies vinden plaats in mijn praktijk of bij jullie thuis. In overleg met de school van je kind kan ik een coachingssessie ook op school plannen.

Ja, ik wil mijn kind helpen!

Je kind kan ook deelnemen aan de Rots en Watertraining of, vanaf 10 jaar, aan de Ik Leer Leren training en de training Weerbaar communiceren voor pubers!