Je kind is nu een paar weken onderweg in het nieuwe (of eerste) jaar op de middelbare school. Je merkt dat het leren toch wat moeilijker aan het worden is. Of kan je het wel leren noemen? Heeft je kind ooit echt geleerd HOE te leren, of ging het allemaal vrij makkelijk? Misschien heeft je kind een fotografisch geheugen of was de lesstof nog zo goed te behappen dat je kind met weinig leertijd toch voldoendes haalde. 

Kinderen op de Havo en het VWO lopen, meer dan kinderen op het VMBO, op een gegeven moment vast als ze niet weten hoe ze moeten leren. Op de basisschool hebben ze niet echt hoeven leren, omdat alles redelijk makkelijk was en de hoeveelheid leerwerk prima te doen was. Dit komt doordat het niveau op de basisschool rond Mavo ligt. De kinderen op het VMBO (incl de Mavo) hebben op de basisschool vaak al flink moeten trekken aan zichzelf om te leren leren. Ze hebben al de ervaring van een onvoldoende halen en wat te doen om een volgende keer weer gemotiveerd de toets in te gaan. Kinderen op de Havo en het VWO ondergaan dit pas op de middelbare school. 

Logisch dus dat die kinderen geen idee hebben wat te doen als ze plotseling onvoldoendes halen, of de te leren stof niet goed in hun hoofd krijgen. Waar ze op de basisschool prima overzicht hadden over hun huiswerk, is dit op de middelbare school vaak als sneeuw voor de zon verdwenen. 
Wat nu??

Gelukkig bestaat tegenwoordig de Ik Leer Leren training. Was die er vroeger maar geweest, dan was mijn eigen brugklasjaar een stuk overzichtelijker verlopen! Wat een worsteling was het voor mijzelf om alles te overzien en mijn huiswerk goed te plannen. Ik had geen idee HOE ik moest leren. Ik kreeg massa’s tips van leraren en mijn ouders, maar dat paste me toch niet 100%. Ik heb me er kranig doorheen geslagen, maar wat had ik graag een training gehad om te leren welke manier van leren het beste bij MIJ paste. 

Dat is wat Ik Leer Leren doet. Het is geen training vol standaard trucjes, zoals bij studiebegeleiding of in mentorles gegeven wordt. Ik Leer Leren is een training op maat, waarin je kind zijn eigen leerstijl ontdekt en daar gemotiveerd mee aan de slag gaat. Voor elk kind is het anders en dat vraagt dus om een aanpak waarin gekeken wordt naar wat JOUW kind precies nodig heeft om te leren. Op welke manier kan hij zich het beste concentreren, zichzelf motiveren, plannen en zijn huiswerk organiseren? Daar is geen standaard antwoord op te geven! Dat is afhankelijk van elk uniek kind. 

Ik Leer Leren is daarnaast effectief voor de gehele studietijd van je kind, en ook in de volwassenheid. Want later op zijn werk moet hij zich ook kunnen motiveren, concentreren en zijn werk plannen en structureren. Het zijn vaardigheden die iedere volwassene nodig heeft voor allerlei zaken. 

Driedubbel dwars waard dus, Ik Leer Leren. Meld je kind nu aan! info@bijannecoaching.nl | www.bijannecoaching.nl/contact