Vorige week ben ik begonnen met planken. Die workout waarin je je lichaam als een plank zo stijf houdt, recht, scheef en achterstevoren. Ik had een app getipt gekregen en dacht meteen: die moet ik hebben. Ik sport al een paar jaar niet meer, omdat ik gewoonweg niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen om dat te gaan doen. “Mijn” sport is ook nog eens tennis, en als ik eenmaal op de baan sta, ga ik er pas vanaf als ik afgemat ben. Dat duurt dus wel even, en bovendien moet ik er iemand voor vinden die precies op dat ene moment dat ik kan, ook naar de tennisbaan kan en wil komen. Gaat ‘m momenteel even niet worden en dat is oke.

Dus nu ben ik aan het planken. En ik vind het geweldig! Het is veel intensiever dan ik dacht en ik heb zelfs spierpijn gekregen na dag 5. Niet zo moeilijk met mijn ongetrainde lijf, maar toch. Ik voel dat er wat gebeurt.
En tijdens het planken bedacht ik me dat dit zo goed bij mij past, omdat het kortdurend en intensief is. In korte tijd mijn spieren flink laten werken, met als resultaat dat ze sterker zijn en dat ik een beter uithoudingsvermogen krijg. Ik merkte het vandaag al op de fiets. Langdurig sporten (zoals hardlopen) is gewoon niets voor mij. Dan plank ik liever een paar jaar langer door.

En terwijl ik van de week als plank stond, viel opeens het kwartje: planken is kortdurend en effectief, en dat is mijn manier van coachen ook. Ik ben blijkbaar van grote stappen snel thuis (klopt, wist ik al). Tijdens een coachingstraject ga ik dus niet eindeloos spelletjes zitten spelen met je kind of tekeningen en knutsels zitten maken. Een tekening kan onderdeel zijn van het traject, maar nooit een hele sessie. Bovendien werk ik het meest met pubers en ouders en die zijn al niet meer zo van het tekenen en knutselen. Gelukkig maar, want als ik iets stom vond op mijn HBO-SPH opleiding, was het wel het vak creatieve vorming. Ik ging los op mijn reflectieverslagen over mezelf en mijn opvoeding. Heerlijk om de diepte in te duiken in mezelf en te vinden wat er allemaal ten grondslag ligt aan hoe ik me ontwikkel als mens. Da’s echt mijn hobby, passie, hoe je het ook wilt noemen. Ik doe het nog dagelijks en het gaat helemaal vanzelf. Best gaaf.

En zo doe ik dat dus ook in mijn werk. Ik ga met jou en je kind eerst een veilige ontspannen setting creëren, en daarna gaan we de diepte in. Op een laagdrempelige, positieve en oplossingsgerichte manier. Niets engs. Want pas dan komt er positief resultaat. Pas dan kan je nare ervaringen anders opslaan in je geheugen en in je lichaam. Pas dan leer je jezelf goed kennen en stap je niet meer in dezelfde valkuilen. Dat gaat echt niet lukken met spelletjes doen. Met alle respect naar een ieder die daar anders over denkt.

Wil je ook je kind in korte tijd (zo’n 5 sessies is meestal al voldoende) ontspannen, ont-stresst en blij zien? Of wil jij je als ouder zo voelen? Weer weten wat je kan doen om je kind op te voeden op de manier die je wil? Ben je op zoek naar een coach die weet wat ze doet en 100% resultaat behaalt op alle hulpvragen? Hier ben ik: www.bijannecoaching.nl

Ik ga nog even planken. Tot snel!